Szabályzat

Üdvözöllek az oldalon!
Mielőtt tovább olvasod a szabályzatot, felhívnám a figyelmed arra, hogy az oldal +18 jeleneteket tartalmaz. Csakis szülői engedéllyel vagy saját felelősséggel regisztrálj.

Mint azt láthatod, ez egy nyilvános szórakoztató szerepjátékos oldal. Ezért felhívnám figyelmed, hogy kulturáltan beszélj és légy tekintettel embertársaidra. Használhatod saját stílusod, amíg azzal nem sértesz meg másokat. Ha bármilyen problémád van, fordulj az adminokhoz, ezek megoldása és a szabályzat betartatása az ő dolguk. Ha valamire figyelmeztetve vagy általuk, vagy más játékos által, azonnal kötelességed a hibád javítása vagy pótlása!
Minden menüpont értelem szerűen használandó, rendeltetése az adott fülön belüli oldal tetején fel van tüntetve! Például: Karakterek menüpont, mely a játékosok által feltöltött karakterek pontos leírását tartalmazza, a Szobák pedig a számukra biztosított saját felületet. A Helyszínek a fő játékfelületet biztosítja, ahol bármilyen formában lehet játékot folytatni, nincs megszabva ott semmi. (Azért az intim dolgokat inkább a karakterek saját helységében fojtassátok.)

Karakterekkel, képekkel kapcsolatos fontos szabályok:

1. A karakterek száma nem limitált, de kötelező őket használni. Mindet! Egy regisztráció egy karakter, és lehetőleg a karaktered nevével regisztrálj. Chatben a regisztrált neved fog állandóan megjelenni, és az nem átírható.

2. Szabadon dönthetsz, hogy milyen történetet, fajt és karaktert/karaktereket hozol létre. Ez lehet létező vagy kitalált. (A létező a képekre és a fajra vonatkozik melyek lehetnek ((Képek: anime, manga, rpc, fanart, fantasy. Élő személy nem! Faj: Vámpír vérfarkas, lidérc stb… Amit csak akarsz. Nincs megszabva semmi.)) Viszont ha lehet ne hozz isten király császár szuper pockot ami a mindenség teremtője aki csettint egyet és tököt növeszt az univerzum. Vannak jelenleg is olyan karakterek akik élet és halál szerepét töltik be, de ők privát karakterek. csak egymással játszanak, illetve ha mégis bekeverednek valahova le vannak korlátozva képességügyileg. Ezt tartsuk szem előtt.

3. Nézd át a játékosok listáját hogy nincs-e már olyan karakter kép amit használni szeretnél. Ha nem akarod átnézni a teljes listát kérdezz meg egy admint.

4. KÖTELEZŐ kitölteni az adatlapon a Fajt, Faji leírást, Személyiséget és Gyenge pontot. A faji leírás és a képesség elhagyható ha az illető ember.
A karaktered adatlapján a következő blokkokban minimum 5 mondatnak kell szerepelnie, kivéve a gyenge pontnál. Ha nem tudsz mit írni kérj segítséget másoktól. Ha ennek ellenére sincs meg az öt mondat az adminok törölhetik a karaktered minden figyelmeztetés nélkül. (Faj, Faji leírás, Képesség, Személyiség.) Az elkészült karaktereddel kezdheted is a játékot. Illetve arra figyeljünk hogy Teriannál és a gárda vezetőknél senki se legyen idősebb vagy erősebb, illetve olyan fajt se szeretnénk látni akit nem lehet behatározni. (Még nem tudom, valami, ismeretlen eredetű stb.)

5. A privát szobát a karakterednek az adminoktól kérheted, illetve a szobák menüpont alatti hozzászólásoknál. A szoba igényléséhez jó, ha előre elkészíted a leírást (ha akarsz) és a ház/lakás/otthon/rezidencia stb… Illetve képét, ami csakis kizárólag manga, anime, rpc, fantasy. Fontos hogy a karaktered otthonának neve ne legyen túl hosszú. Pl: Kacsalábon forgó hiper szuper palota.

6. A karakteredet hűen vagy köteles vinni. Képességei ugyan folyamatosan fejlődhet, de azoknak a határait tartsd be. Ha fejlődik a képessége, javítsd az adatlapodon, azonban olyan új képességet nem kaphat melyet nem lehet tanulni. Ha teljes átalakulást tervezel jelezd az adminok felé, vagy írd át a karakterlapod. Fontos ha a karaktered erősödik a gyengeségének is erősödnie kell. Nem lehet legyőzhetetlen.

7. A karaktered cselekedeteiért vállalnod kell a felelősséget, ha átléped írásodban a karaktered határait (képességei és erejének határait és felbukkan egy új képesség a semmiből azért harapnak.) és az adminok veszik észre nem kötelesek figyelmeztetni. Azonnali ban jár érte!

8. A karakternek a fajhoz kifejtett gyenge ponttal kell rendelkeznie. Lehet halhatatlan a karakter, de akkor is kell lennie egy módnak amivel elzárható vagy legyengíthető. (Az admin úgy is ki tud nyírni a bannal.)
Írhatsz saját történetet, ötletet melyet megoszthatsz társaiddal. A játékra fenntartott helységek a helyszínek és a szobák. Megegyezés alapján bárki csatlakozhat bárhová de a karakterek privát szobájába senki se írhat csak úgy be, ahogy azért is büntetés jár ha egy aktív játékba rondít be valaki, annak ellenére hogy látja hogy az nincs lezárva és még benne van az aktív időpontban. A régi írásokat nem kötelező elolvasni, azonban figyelj az időpontokra! Ha találsz egy helyszínt ami tetszik, de van ott játék, akkor nézd meg az utolsó reag időpontját; akkor szabadul fel a helyszín, ha az utolsó reag óta eltelt 3 hét és nem lett jelezve, hogy ott folytatni kívánják a játékot. Ha jelezve van mondjuk úgy, hogy “játékra fenntartva”, akkor attól a dátumtól számolva újabb 3 hét áll rendelkezésre a játékosoknak a folytatásra. Ha ezzel nem élnek, a helyszín felszabadul és NINCS lehetőség további fenntartásra. Felhívnám a figyelmed, hogy szabad helyszínnél NINCS HELYSZÍN STOPPOLÁS. Ha mégis stoppolni kívánsz, akkor kezd el a játékot a társaddal. FONTOS hogy játékos társad karakterét nem ölheted meg a beleegyezése nélkül. Ha megteszed és ezt az adminok megtudják büntetést is kaphatsz. A játék reagjára fennálló karakterszám 7000. Ennek további bővítése nem lehetséges. Ha magyarázatot kívánsz adni a reagodhoz, de nem fér bele, akkor azt PRIVÁTBAN megteheted, nem a reag alatt.

9. A Profilra maximum 20 kép tölthető fel. Bővítésre lehetőség NINCS!

10. Ne változtasd meg naponta a karaktered kinézetét, mert nagyon zavaró és feleslegesen tele tömöd a tárhelyet.

11. Ne tölts fel többszörösen képeket, mert tele szemeteled az oldal tárhelyét, azért pedig BAN jár. Ez vonatkozik az aktív játékokra is. Nem kell ugyanazt a képet felrakni minden játéknál.

12. Ha az oldal betörte az általad használt képet, akkor ne töltsd fel megint, hanem szólj egy adminnak. Ő vissza tudja neked állítani.

Chatre, csevegőre vonatkozó szabály!

1. Ne káromkodj vagy inzultálj másokat. Ha problémád, nézeteltérésed van a társaddal, játékossal jelezd neki privátban a problémád és ha nem sikerül megoldani akkor jelezd az adminoknak.

2. Ne reklámozz más oldalalkat. Az adminokat keresd fel banner csere ügyében ha szeretnél link cserét.

3.Ne kritizáld mások karakterét nyilvánosan. Ha nem tetszik jelezd neki privátban vagy inkább ne is mondj semmit. KIVÉVE ha az illető belinkeli a karakterét és véleményt kér.

4. Ne szemeteld tele a chatet linkekkel, képekkel mert zavaró és sokakat irritál. Ha meg akarsz valakivel osztani valamit szintén a privátot használd. Egy-két link vagy kép nem a világ vége, de nem kell rendszert csinálni belőle.

5. Ha politikai, magánéleti dolgokról akarsz beszélni azt ne nyilvánosan tedd meg.
Magánéleti dolgokról amik nem épp kellemes téma mint pl.: “Három napja megy a hasam és nem tudok aludni.” azt ne itt akard kikürtölni. Ha lehet hanyagoljuk a nyomorunkat. Mindenkinek van elég baja és ide kikapcsolódni járnak az emberek. Ha megkérdezik mi a helyzet veled válogasd meg mit írsz le. Lehet beszélgetni, de azért maradjon az a jó ízlés határán belül.

6. Beszélgetésre a chat-et, csevegőt használd, hiszen az azért van. Itt bármiről beszélhetsz, amíg az nem sérti a szabályokat. Ha ez nem felel meg, megadhatod az elérhetőséged a karakter lapod alján lévő ablakba mely mindig megjelenik majd. Emellett van egy Postaláda menüpont is, mely biztosítja, hogy olyanoknak is írj akik nincsenek fent jelenleg az oldalon. (Zaklatásért ban jár.)

7. Ne kellesd magad a chaten. Sokakat zavar ha a karakterek a chaten nyalják falják egymást. Lehet mini játékokat játszani, de ésszel. Sokan nem viselik jól ha felhozzák a karakterüket és máris 4 különféle személy lóg rajtuk és megpróbálják felszedni őket, ahogy azt se ha az egyik pillanatról a másikra az illető öléből át reppen valaki máséba mert épp az szimpatikusabb. Ha érdekel valaki karaktere írj rá privátban és beszéljetek meg egy játékot.

8. Privát minijátékokat lehet fojtatni a privát chaten, illetve a postaládánál, de ez miatt ne hozz létre külön karaktert mert csak feleslegesen foglalja a képeket. Mivel a chaten bármi megtörténhet szinte, így nincs senkire se stipp stopp, ha még nincs partnere az illetőnek. Akkor válik valaki partnerévé ha nyilvános játékba kezdenek. Az hogy valaki chaten együtt van valakivel nem jelenti azt hogy a játékban is egy párt alkotnak. Mindig az számít, hogy mi zajlik a nyilvános játékban. (Megegyezés alapján persze.)

9. A chat jelenleg korlátozva van melynek feloldása sok pénzbe kerül, így sajnos a maximális kapacitása 12 fő. Azok akik több karakterrel rendelkeznek ne legyenek fent egynél többel, ugyanis ezzel kizárhatsz másokat a chatból. Nincs értelme két karakterrel fent lenni akkor se ha csak 3-4 ember van fent. Hogy miért? Mert ha nem figyel az ember észre se veszi de pillanatok alatt eléri a 12 főt a rendszer. Ha valaki ennek ellenére is több karakterrel lép fel, úgy hogy hosszabb ideje van fent szó nélkül kidobjuk mindegyik karakterét 30 percre a chatról.

Amiért mindenképp tiltás jár!

1. Az oldalon szereplő írások, karakterek, egytől egyig a szerzők tulajdonai, szellemi termékei. Azok eltulajdonítása ugyanúgy lopás mint ha lopsz a boltból, az ilyen dolgok büntetendő. Ezért ha megtetszett valami és fel szeretnéd használni bárhol máshol, ELŐSZÖR kérdezd meg a szerzőt/ket. Ha ezt nem teszed meg és innen vagy más oldalról hozol olyan karakter ami nem a te tulajdonod (lopottnak minősül) azonnali tiltás jár érte, illetve feljelentést is tehet a karakter tulajdonosa amennyiben tudomást szerez róla. Erre nem vonatkoznak az animékben mangákban és játékokban szereplő karakterek hacsak nem tett hozzá a felhasználó fél valami sajátot, egyedit.

2. Ha bant kapsz az azt jelenti elkövettél valamit amit tilt a szabályzat. Ha megkerülöd az adminok döntését és más ip-ről jársz fel onnantól kezdve az adminok nem kötelesek figyelmeztetni vagy felszólítani. Ha kell minden ip-t letiltunk amivel az érintett fellépett akkor is ha az egy másik játékosé aki szintén az oldalon játszik. Kifogást nem fogadunk el mivel az ilyet ki fogjuk írni több helyre is, így azt sem lehet mondani majd hogy nem tudott róla vagy nem látta. Többször fel lesz rá hívva mindenki figyelme. Ha valaki szabályt szeg nyilvánosságra hozzuk a karakterei nevét, de az igazi nevét nem.

Amennyiben a fent említett szabályok bármelyikét megszeged, az büntetést von maga után! Ez csakis az adminokra és az érintett személyre tartozik. Másra nem! Elsőre csak figyelmeztetés, másodszorra 24 óra ban, végül ip tiltás. Emellett ha segítségre van szükséged kérdez bátran az adminiktól vagy játékostársaidtól. Amennyiben regisztrálsz, de nem játszol illetve nem dolgoztad ki a karaktered automatikusan 3 hónap múlva törlésre került a felhasználód. Ha kidolgoztad a karaktered, de nem játszol vele, illetve nem is léptél be, 4 hónap után szintén töröljük az adott felhasználót.
Regisztrációnál el kell fogadni a szabályzatot, így ami benne szerepel mindenkire vonatkozik kivétel nélkül!
Fő admin: Terra.
Adminok/Moderátorok: Liviusz, Nocturna, Nonokami.

Back To Top