Származás:

Aetryas

Leírás:

Az abraxan a xanequus család egyik színpompás alfaja. Testét szőr helyett pihés tollak borítják, ami roppant puha érintésűvé teszi kültakarójukat. Növényevőek, de agresszív területvédők. Általában kis családokban élnek, méneseik legfeljebb 10-15 példányt számlálnak. Jobban kedvelik a lebegő sziklák felszíni területeit ahol a növények is megélnek, a vad égi erdők bújkáló kincsei ők. Gyakran látni Khail szigete környékének levegőjében is repülni őket, tollazatuk eltéveszthetetlenné teszi felismerésüket. A hímek mindig nagyobbak és díszesebbek a nősényeknél, és csak rájuk jellemző az élénkzöld színű torok és nyaksáv. Családjuk védelme érdekében ha veszélyt éreznek, széttárják szárnyaikat, felborzolják tollaikat hogy nagyobbnak tűnjenek, és ha ez sem használ, harapásokkal és rúgásokkal támadnak a veszélyforrásra miközben éles hörgő hangot hallatnak. A nőstények legtöbbször egyszínűek, faroktollazatuk kevésbé hangsúlyos, viszont sokkal jobban és tovább képesek repülni a hímeknél. Viszonylag könnyen szelidíthetőek, de feltűnő megjelenésük miatt nem kifejezetten előnyös hátasnak választani őket.