Elterjedés:

Intera – Duat, Földszín kontinensek kristály lelőhelyei

Leírás:

Virágtalan futónövény. Könnyen szaporodik, szinte bármilyen talajt és környezeti tényezőt elvisel, ha van a közelben egy ásványér, melynek energiájából táplálkozhat. A levelek tövében találhatók pollenzsákjai vagy termői, kétlaki növény. Virágot nem hoz, így gyümölcsöt sem, ha megtörtént a beporzás, a női ivarszervekkel bíró inda gyökereiről új hajtás sarjad. Leveleinek színe az aranysárga árnyalattól mélyzöldig a skála bármely árnyalatát felölthetik, függően a napfény mennyiségétől. Földszínen inkább a zöld, míg Interában a sárga árnyalatok jellemzőek.

Felhasználása:

Nagyszerű indikátora az ásványok lelőhelyének, így ahol bőven nő az agorog, ott egész biztosan találni valamiféle kristályt. Mivel növekedésével megtöri a kristályok alap szerkezetét, tövében csúcsos, tüskés alakban nőnek a képződmények. 

Szertartásokhoz, főzetekhez kitűnő alapanyag a levele azon mágusok számára, akik nem tudják az ásvány energiáit hasznosítani. A hatás ugyan gyengébb, mintha egy kristálymágus alkalmazná, de megfelelő arányokkal közel megegyező eredmény érhető el.