Származás:

Mahel

Leírás:

Ez az apró, mindössze harminc centihosszúra megnövő félénk bestia leginkább Dél-Mahel dzsungeleiben elterjedt. Kedveli a páradús, vizes környezetet, és a gazdagon termű panánpálmák közelségét. Elvétve találkozni vele Rivenna északi partjain is. Barátságos külleme vonzza a bámészkodókat, nyugodt természete pedig azt a benyomást kelti, hogy egyáltalán nem kell félni tőle. Ez nem is áll messze az igazságtól, ám jelentős károkat okoz a gyümölcsösökben, ezért a gazdák előszeretettel irtják. Annál is inkább, mivel az elfogyasztott rengeteg gyümölcs miatt húsa édeskés, roppant ízletes. A ballérként nyíló bőrlebenyek segítik az álcázásban, hogy megmeneküljön a vacsorává válástól. Ha véletlenül a gyümölcsös ládába keveredik szüretkor, elbújva, testét megmerevítve várja ki a megfelelő pillanatot a szökésre.