Mi az a szerepjáték?
A fórumos szerepjáték (röviden FRPG), vagy “szöveg alapú online szerepjáték” a szerepjátéknak azon formája, melyet a játékosok egy fórumon játszanak le, egyesítve a szerepjátékot a “közös regényírással”. A játékok változóak, néhány játékot csak mesélő felügyeletével lehet játszani (ezt nevezzük többnyire mesélésnek, kalandnak), néhány viszont teljesen szabad stílusú, és a mesélői beavatkozás opcionális (ez az „átlagos” játék, ezek vannak többségben). A játék úgy folyik, hogy az egyik regisztrált felhasználó leírja, hogy a karaktere mit mond, és mit csinál anélkül, hogy irányítaná a többi felhasználó karakterét, és vagy egy/több másik játékos válaszol rá. Ez így folytatódik egészen a “kaland”, az aktuális “játék” végéig, míg a 2 vagy több karakter elköszön egymástól.
A fórumos alapú szerepjátékokról így általában el lehet mondani, hogy szöveges alapú online szerepjátékok, élet szimulációs elemekkel keverve (de természetesen a szöveges alapú játék határain belül).

Szóval a lényeg a lényeg: itt a karaktereddel játszol, amelyet regisztrációkor hozol létre, aztán a karakterlapodon megírhatod az előtörténetét, balladáját. Jellemet csinálsz neki, élettörténetet, családi hátteret (mondjuk van három testvére, vagy nincs jó viszonyban a szüleivel, xy faluban született messze északon – azaz nagyjából szinte bármi, normális keretek között) stb.
Ezután elkezdheted a játékot, kezdetét veszi a jelen idő, vagyis ami éppen most történik majd a karaktereddel a játékok során.
Szóval itt éldegél a karaktered, néha esetleg utazgat, vagy megmarad mondjuk az egyik fővárosban , (teszem azt, hogy fogadóra gyűjtsön amit nyitni szeretne majd) kalandokban vehet részt, rendezvényekre mehet, ismerkedhet a többi kalandorral, stb.
Ne aggódj, magába a játékba hamar bele lehet rázódni, az adminok is mindig segítenek, sőt általában a többi játékos is. Bármilyen kérdés és probléma esetén forduljatok bátran hozzánk, vagy hozzájuk!

Addig is ne feledd: mindenki volt kezdő egyszer. Ne csüggedj, ha valami nem megy elsőre, másodikra majd jobb lesz, mint valaha!

Szerepjátékosok szabálykönyve
Fontos, hogy minden szerepjáték oldalon legyenek szabályok.
Az egyik legfontosabb mindig, minden körülmények között az, hogy ne feledd: A KARAKTER NEM EGYENLŐ A FELHASZNÁLÓVAL!

Lehet, hogy a karaktered egy másik karakterrel halálos ellenségek, de a felhasználóval jó barátok lesztek. Valamint attól még, hogy egy felhasználóval nem kedvelitek egymást, nem kell mindezt (és nem is szabad) kivetíteni a játékra! Ha ilyen dolog történik, és nem tudtok kompromisszumra jutni, akkor inkább kerüljétek el egymást játékon belül.
Különítsétek el tehát a játékot a valóságtól! Ide mindenki más, akárcsak Te is, kikapcsolódni, szórakozni jön, ezt tartsátok szem előtt!

Itt minden fontos dolgot összegzünk, mit szabad és mit nem a játéktéren, vagy a chaten (játékon kívüli megbeszéldékben). Kérlek, böngészd át alaposan, mert ennek tudata elengedhetetlen ahhoz, hogy elkezdd a játékot!
Tudjuk, tudjuk… hosszú és unalmas, és amúgy sem fogsz mindent megjegyezni elsőre, de azért hidd el nekem, nem árt az elolvasása, hogy tisztában légy legalább a fontos dolgokkal. Jobb most rászánni pár percet, mint később azon búslakodni, hogy bannoltak valahonnan. (Reméljük ilyen azért nem lesz   )
Az, hogy nem tudsz egy szabályról ami létezik, és emiatt megszeged, még nem mentesít Téged az esetleges büntetés alól.

Kis extra információ: Terian világa a gőzkorszak végén jár. Egyetlen kontinens, Aetryas rendelkezik ennél fejlettebb technikával, ám űrkorszak béli eszközök itt sem találhatóak.