Összegyűjtöttük a gyakran ismétlődő kérdéseket és igyekezetünk válaszolni rá minél egyszerűbben, mégis tartalmasan. Ha kérdésed van, de épp nincs fent Admin, akkor írj ide bátran.

 

1.”Mi van ha nem tudom produkálni az elvárt 10-13 mondatos reagot?”

Nem kell megrémülni, hisz senki se fogja számolgatni, hogy hány mondatot írtál. Itt igazából a tartalom a fontos, hisz ha csak 8 mondatot írsz, de azok kerek és jól értelmezhető mondatok akkor nincs gond, mivel a partnered valószínűleg tud rá válaszolni. Természetesen az Adminok néha bele olvasnak a játékokba is, és ha a tartalom semmitmondó és rövid azért szólni fognak. Valószínűleg te se szeretnéd ha olyan reagokat kapnál amire nem tudsz mit reagálni és ez hamar játék gyilkos lehet.

 

2.”Más is látja a karakterem privát szobájában zajló játékokat, illetve mik a privát szoba előnyei? “

A privát szoba a karaktered otthona, birodalma. Oda teljesen más szabályok vonatkoznak, hisz kedved szerint formálhatod azon belül a helyszíneket és az eseményeket, viszont ide csak az írhat akinek TE megengeded. Ha engedély nélkül ír valaki a privát szobádba azt az Adminok “elfenekeléssel” jutalmazzák, és persze a figyelmeztetés se maradhat el a betolakodó számára. Természetesen mindenki olvashatja a szobádban zajló játékot, mely szintén lehet bármilyen műfajú. (A jó ízlés határain belül.) Itt sem ölheted meg játékos társad karakterét a beleegyezése nélkül.

 

3.”Találkoztam a karakteremmel, szerepjátékommal egy másik oldalon, csoportban. Mi tévő legyek?”

Semmi pánik, együtt megoldjuk! Először is bizonyítanod kell, hogy a szóban forgó karakter valóban a te tulajdonod. Ha ez megtörténik akkor felhívhatod az illető figyelmét arra, hogy az engedélyed nélkül tulajdonította el az alkotásod. Ha ez így történik és képekkel van bizonyítva, akkor akár jogi útra is terelhető, hisz akárcsak az oldal tartalma, úgy a karakterek is védettek és azok eltulajdonítása lopásnak minősül. Természetesen igyekszünk békés megoldást találni a problémára.

 

4.”Nem tudok bejelentkezni a felhasználónevemmel és a jelszavammal! Mi lehet az oka?”

Ha szerencséd van, akkor csak elgépeltél valamit, viszont előfordulhat, hogy a felhasználói fiókod, karaktered törlésre került. Ennek számos oka lehet. Első sorban általában a kötelező határidőből való kicsúszás az egyik ilyen ok. Ha a karakter lapodat nem töltöd ki 3 héten belül (Kötelező részeket) akkor az Admin nem köteles jelezni azt hogy törölni fogja a karaktered, hisz az erre vonatkozó szabályzatot is el kellett olvasnod. De mi van akkor ha a karaktered ki volt töltve és megfelelt a karakter alkotási szabályzatnak? A karaktereidet köteles vagy használni. Az, hogy megalkottál egy karaktert az nem mentesít fel az alól a szabály alól, mely a használatára vonatkozik, ugyanis ha 3 hónapon belül nem kezdesz el vele játszani, vagy nem lépsz fel rá akkor a karaktered csak a helyet foglalja és elveszed mástól a karakter kép lehetőségét.

 

5.”Valaki ugyan azt a karakter képet használja amit én. Mit tegyek?”

A karakter képet az használhatja aki először feltöltötte. Vagyis ha te előtte már feltöltötted a profilodra a képeket és JELENLEG is használod, akkor a másik félnek jelezni kell, hogy legyen szíves a képeket lecserélni, hisz azok használatban vannak. Ha ennek nem tesz eleget az illető, akkor az Adminok távolítják el a képeket. Ha azok visszatöltésre kerülnek akkor azért büntetés járhat, de előtte mindenképp megy egy felhívás a változtatás miatt. Viszont ha épp nem használod azt a karaktert (Épp szünetelteted és levetted magát az adatlapot is.) akkor a kép szabad préda, ha nem jelzed valamelyik Adminnak hogy a karaktered átmenetileg leszeded, de szeretnéd idővel vissza hozni.

 

6.”Az oldal kidobott a felhasználómból pedig épp karaktert, reagot írtam és nem sikerült elküldenem.”

Az oldal biztonsági okok miatt MINDENKIT 90 perc után kitesz, ha aktív, ha nem. Természetesen azonnal vissza lehet lépni. Ez a sorozatos hacker támadások miatt lett bevezetve első sorban, illetve azért is mert a chat felhasználóinak száma korlátozott. Ha valaki belépve marad egész nap, de nem aktív az a chaten is megjelenik és elveszi a lehetőséget másoktól, hogy csatlakozni tudjanak. Javasolt a karakteralkotást és a reag írást word-dokumentumba írni, így elkerülheted, hogy a megírt dolgok elvesszenek, ha épp akkor jár le a 90 perc.

 

7.”Mikor tekinthető egy helyszín szabadnak?”

Ha egy helyszínen 3 hete nem volt reag váltás és nincs ki írva a hosszabbítási igénylés, akkor a játék lezártnak tekinthető és a helyszín szabad. A másik lehetőség, hogy az adott helyszínen az ott játszó felek le zárják a játékot, melyet kötelesek jelezni azzal, hogy a helyszínre írják a következőket: “Lezárva”, vagy “Szabad.”

 

8.”Hogyan érek el egy olyan játékost aki jelenleg nincs fent az oldalon, de nagyon tetszik a karaktere és szeretnék vele játékot kezdeni?”

Javasolt a postaláda használata, amit az Egyéb menüpontban találhatsz, melynek segítségével olyanoknak is tudsz üzenetet írni akik épp nincsenek fent. Nincs is másra szükséged mint az illető pontos karakter neve. Amint be gépeled a nevét, feldob egy lehetőséget a postaláda, hogy üzenetet küldj neki. Az üzenet tartalmazhat szöveges illetve képi tartalmat is.

 

9.”Valaki zaklat és nem tudok szabadulni tőle.”

Ha valaki zaklat és nem áll le többszöri figyelmeztetésed után se, azonnal jelezd az Adminoknak. A zaklatás bűncselekménynek minősül és rendőrségi útra is terelhető, ha van rá megfelelő bizonyíték. A zaklatókat nem csak tiltással jutalmazzuk, de fel is jelenthetjük az illetőt minden jelzés nélkül. Ismétlem! Ha valaki zaklat azonnal keresd fel az Adminokat!

 

10.”A chat szerepen történő játék befolyásolja azt amit egy adott helyszínen játszok?”

Nem! A chat szerepen történő dolgok ott is maradnak. Az éles, helyszíneken, szobákban történő játékokat nem érinti semmilyen formában.

 

11.”Miért nem lehet csak chaten játszani?”

Az oldal és annak összes helyszíne azért készült, hogy ott játszanak a játékosok. Ha chaten szeretnél játszani akkor ez nem az az oldal amit te keresel. Tessék használni a helyszíneket, hisz azért vannak.

 

12.”Ha tetszik egy karakter, de van már játéka mással akkor én nem is játszhatok vele már?”

De igen. Közös megegyezés alapján kell ezt megbeszélnetek, hogy a harmadik félt nem-e zavarja? Ha bele egyezik akkor külön szálon vezethető végig a kettőtök játéka, úgy hogy az a másik féllel való játékot nem zavarja vagy szakítja félbe, de előtte mindenképp beszélj mind két érintettel.