Ha szóba kerül egy vámpír otthona, mindenki azonnal egy dohos büdös kriptáktól zsúfolt temetőt képzel el magában, de mikor szembe találják magukat Araloth gróf állandó lakhelyével, jogosan jelenthetem ki, hogy mindenki szája tátva marad. Skulnera hófehér hegyei közt, a végtelennek tűnő holdvölgy mélyén található egy elvarázsolt oázis, mely egy igazi ékkövet rejt magába. A kastély, mely a legenda szerint egy virágzó birodalom utolsó fennmaradt építménye, büszkén áll ma is a rejtett királyság egykori romjai felett. Bár festői szépséggel bíró látvány tárul mindenki szeme elé, kinek lehetősége nyílik eme építészeti remekművet megpillantani, mégis mindenki féli megközelíteni, így csak a távolból merik csodálni.

Azok, kik kicsit is babonásak, hisznek a legendákban és a rémtörténetekben is, melyek sokszor bizonyulnak igaznak. Úgy négyezer évvel ezelőtt egy virágzó és gazdag kultúra népének utolsó leszármazottjai telepedtek le a hegyek oltalmában, ám víz és élelem híján nem várt rájuk más, csak halál. Egy idegen érkezett a gyilkos sivatagon át, nyomában pusztító homokvihar tombolt, ám nem várt barátokra és menedékre lelt az akkor még halott földön.

“Jó tett helyében jót várj, ám ne feledd mindennek megvan a maga ára.”

Szólt az idegen, kinek testét vörös lepel takarta. Így történt hát, hogy az azt követő estén csodatörtént. Az élettelen föld, mely terméketlen volt, egy csapásra virágzó oázissá vált, melyet csak azok lelhettek meg, kik tiszta szívvel és jószándékkal fordultak terrán társaikhoz. Messzi földről érkeztek kereskedők és vándorok kik egy új élet reményében telepedtek itt le, s mire észbe kaphattak volna, eltelt 300 év és egy egész birodalmat hoztak létre. A hatalomtól és vagyontól megrészegülve elfelejtették őseik tanításait, ezzel magukra vonva a vörös idegen haragját, kinek jövetelét megjövendölték évszázadokkal ezelőtt. Élőhalottak ezrei masíroztak be az oázisba, élükön mesterükkel. Egy éjszaka alatt elbukni látszott eme fejlett és gazdag kultúra, melyet megrontott a kényelem és bőség hazug érintése. Az itt élők mindegyszálig életüket vesztették, ám nem lelhettek örök békére. Az idegen ugyanis büntetésből seregébe toborozta a hálátlan népség minden tagját nemtől, kortól és fajtól függetlenül. Azóta eltelt több ezer év, ám a Holdvölgy még mindig ugyan azon személy egyeduralmát élvezi. Gazdája nem más, mint Isack Amsel Araloth, a vörös gróf, kinek élőhalott serege éberen őrzi mesterük nyugalmát.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments