Szent iratok:

Nincs kifejezetten olyan gyűjtemény mely tanaikat tartalmazná. Minden könyvet egyformán óvnak, gondoznak, még azokat is, melyek más vallások részeit képezik. Ezeket úgy kezelik, mint nagyszerű alapot a többi terrán megértéséhez.

Hitvallás:

Elsősorban nem isteneket, hanem magát a Tudást istenítik, így bajos őket hagyományos értelemben vett vallási felekezetnek nevezni. Sokan nem ismerik el Terrát és a többi istent mint felsőbb hatalmat, abban hisznek amit látnak, amit pedig már láttak és tapasztaltak, az nem lehet isteni eredetű. Mivel mindennek magyarázata van, ezért nem ismerik el a csodák létezését sem, mindenben az ok-okozatot kutatják. A vak hitet elítélik, terránok elleni bűnnek tartják, de megtűrik a hívőket úgy, mint szükséges bárányokat akiket teregletni kell, nehogy a szakadékba fussanak istenük hajszolása közben.

Kultusz és gyakorlatok:

Köreikben a könyvkultusz dívik, mondhatni, hogy “istenük” az írott tudás. Fontos részei ezért Teriannak, mert sok felfedezést és találmányt nekik köszönhet a világ. Életük jelentős hányadát teszi ki a tanulás, és önmaguk tökéletesítése.

Aranyszabály:

,,Legyetek bölcsek mint a baglyok, és ravaszak, mint a rókák!”