Karolnumi rémsikló

Származás:

Zahalin, Aetryas

Leírás:

A bestia ősei Zahalinban éltek, és élnek a mai napig. Sárkány szerű testfelépítése rokonságot mutat a repülés bajnokaival, termete és testfelépítése viszont közelebbi rokonságot sejtet a griffekkel, így árnygriffnek vagy rémgriffnek is szokták nevezni. 

Szárnyai szélesek, manőverezését izmos, tüskékkel felfegyverzett farka segíti. Testét hasán vastag, szarusodott bőr védi, hátán sűrű, erős szálú bunda fedi. A bunda a fej felé haladva meglágyul, a sörény egészen lágy, kellemes tapintású. Erős, horgas csőrében strapabíró fogak sorakoznak, mely felületes rágást tesz lehetővé. Áldozatát marcangolva fogyasztja el, szinte egész darabokban, így emésztési ideje rendkívül hosszú, sokáig bírja táplálék nélkül.  Különleges képessége az árnysiklás, a sötétséggel egyéválva úgy tetszik, mintha teleportálni volna képes, ami Zahalinban veszélyes csúcsragadozóvá teszi.

Felszínre vitt egyedeit háziasították, nyergesbestiaként alkalmazzák. Napfényben egyáltalán nem lát, a sötétségben viszont kiválóan. Hasonlóképpen, nappal sokkal lassabban mozog, egy átlagos valhurn sebességével repül, nem ellenfele a többi repülő bestiának. A felszínen tenyésztett egyedek különlegessége, hogy testméretét parancsra változtatja, így akár tenyérnyi méretű jószágként is utazhat gazdája táskájában vagy zsebében addig, míg szükség nem lesz szolgálatára.