Származás:

Aetryas

Leírás:

A Lebegő Kontinens földszíni területeinek édesvizeiben elterjedt, félintelligens létforma. Egyedfejlődésük három fázisú, ikra, lárva, illetve kifejlett egyed. Mivel hímnősek, nem szükséges partnert találniuk a szaporodáshoz, de ha önmegtermékenyítéssel szaporodnak, utódaik nemtelenek és meddők lesznek. Lárva állapotban vízikígyókra hasonlítanak. A kifejlett egyedek képesek szétnyitni bordáikat, azokat pedig csapdaként használják a zsákmány magukba zárására. Hosszú nyelvük az áldozat megfojtására és magukba húzására szolgál, ám az előbbi szerencsétlen esetekben nem történik meg. Ilyenkor egyben, élve emésztik el a prédát. 

Igen agresszív faj, melyre a kannibalizmus is jellemző. Ha nem lelnek más táplálékot, a lárvákat és a gyengébb egyedeket falják fel. A harcok ha nem is életet, de gyakran végtagokat követelnek, amit a víz mélyére süllyedt szeméttel képesek maguknak pótolni, primitív protézisek építésével. 

Bár előfordulási helyük elsősorban Aetryashoz köthető, megesik hogy jó vadászat reményében kimerészkednek a sós vizekre is, és elsodródnak a kontinenstől. Láttak már belőlük eltévedt egyedet vagy tetemet már minden földszíni kontinensen.