Aetryas kontinensén már régóta közismert, csendes pihenőhely az Onrio-magasföld, melyet egy hegységlánc ölel körbe. Szépsége és már-már éteri nyugalma ellenére azonban az utazók többsége messzire elkerüli ezt a területet.

A történet szerint egy jós érkezett Márvány sziget királyságába és megjósolta, hogy a fennsík sosem látott mennyiségű ásványkincset rejt, és aki megszerzi, az uralkodik majd egész Aetryas felett, de ehhez le kell győznie a mélyben szunnyadó gonoszt.

A királynak, IV., avagy átkozott Ilfridnek több se kellett… Légiókat verbuvált, és az újonnan felfogadott katonákból elindította seregeit a területért. Azonban, ahogy a katonák megérkeztek, hogy kinyilvánítsák a királyuk akaratát és birtokba vegyék a magasföldet, a többi városállam seregeivel találták magukat szembe, ugyanis a jós minden városállamot és királyságot meglátogatott Aetryas szerte.

A háború közel egy évig tartott a városállamok között és több katona vesztette életét, mint bármelyik korábbi csatában addig. Krónikások szerint még az orkok is térdig jártak a vérben. A történetek szerint az itt elhunytak lelkei, ahogy haláluk után a mélybe szálltak megtekinteni a soha nem látott vagyont ígérő ásványkincseket, nem találtak semmit, csak egy lezárt ajtót, ami lassan feltelt… vérrel. Ahogy az ajtó megtelt, kinyílt és kiengedett a vérrel valamit. Valamit, ami hatalmas sebeket szakított a magasföld felszínébe, s ahogy kitört, eltűnt az égben.

A föld sebei ugyan már rég begyógyultak, ám állítólag mind a mai napig lehet érezni mindazt a sötétséget, ami az ismeretlen jelenés börtönéből árad ennyi idővel az eltűnése után is.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments