Hitvallás:

A vallás tanai szerint mindenkiben két oroszlán lakozik. Nem hisznek a jó és a rossz létezésében, szerintük az életben a sors fonala határozza meg azt, hogy kinek miként alakul az útja. A két oroszlán a folyamatos küzdelmet, a harcot jelképezi az életért a halál ellen, ők az elmúlás fenevadai. Egyikük a testet, másikuk a lelket igyekszik felfalni. Fogaik közt a sors vörös életfonala tekereg és feszül. Az egyén élete során mindkettő egyre gyengül, míg egyikük el nem veszti az egyensúlyt. Ekkor a fonal meglazul, amikor pedig lehull az agyarakról, az életnek vége szakad. 

Kultusz és gyakorlatok:

Nincsenek külön tiszteleti módjaik, az élet védelmén túl. Tartózkodnak az öléstől, legyen az terrán, állat vagy bestia, nehogy ők legyenek azok akik idejekorán elvágják valaki életfonalát. Sokan közülük vegánok, de a szélsőségesek megpróbálkoztak már fényevéssel is.

Felépítés és hierarchia:

A tanok hirdetői hétköznapi terránok. Az egyház tagjai nem főállású vallási vezetők, lehetnek kovácsok, ügyvédek, bérgyilkosok, vagy szolgálók is. A vállalt munka nem befolyásolja az egyházon belüli pozíciót, ami sokszor el is lényegtelenül, csak egy névleges kinevezés. Az aktuális “pásztor”, vagyis astoru a tanító, hétköznapi intésekkel szolgál.

Aranyszabály:

,,Éld az életedet úgy, hogy mikor fonalad lehull, megelégedéssel állhass a fenevadaid elé.”