Közös valuta

terani: arany alapú. Míg a többi pénznél legfeljebb színezőanyagként szerepel az arany, a terani magas tartalommal bír ebből a sárga nemesfémből. Terani verde kizárólag Averonban van, az uralkodói család birtokában. Minden más verde csupán a terani váltóját készítheti, amely Janera saját valutájaként szolgál. Az érmék egyik oldalán Terra istennő általánosan elfogadott ábrázolási formája, arcképe látható, míg a másik oldalon a felszín kontinenseinek torzított képe. 

kredit: Arany, bronz és ezüst színű, gyufásdoboz méretű vékony fémlapok, a rajtuk levő vonalkódok, illetve színük jelölik értéküket a könnyebb megkülönböztethetőség jegyében (pl. bronz: 1-2-5-10-20-50, ezüst: 100-200-500, arany: 1000-2000-5000)

pirim: A kontinens egyes városaiban inkább ezt a fajta pénznemet fogadják el, holott sokkal kevesebbet ér, mint a kredit.

1 kredit = 100 pirim

ruhin: fehér-ezüst színű, mágiával és leheletfinom fémszálakkal átszőtt papirusz-szerű anyag, rajta a három tőrrel, melyek Skulnera címerében is megtalálhatóak. Több címletben is forgalmazzák, 1, 10, 20, 50 és 100 ruhinos bankók formájában. Az uralkodóház kincstárának felügyelőjének feladatai közé tartozik hogy a forgalomban lévő jegyeket folyamatosan ellenőrizze, és megújítsa rajtuk a mágiát ami megvédi őket a roncsolódástól. Az eljárást követően saját kézjegyével és vízjeles pecsétjével látja el a címleteket, minek köszönhetően a hamisítás roppant körülményes, és szinte egyáltalán nem éri meg. 

shazia: rézvörös színű érme, az általános fizetőeszköz. Fej részén homokóra, az íráson pedig az érték található. Az érmék három méretben, három értékkel vannak forgalomban, 10, 50 és 100 nyomatos formában.

yum: kék színű, apró, könnyű érmék. 1, 2, és 5 címletes formában. A shazia kiegészítő pénze. Koldus morzsának is nevezik.

1 ruhin = 1000 shazia

damor: faggyal szemben magas ellenállással rendelkező fémtartalommal bír. Különlegessége, hogy szobahőmérsékleten fekete színű, fagypont alatt világoskék árnyalatot vesz fel. A szennyezett érmék színe a tesztelés során nem lesz egynemű.

wim: feleakkora mint a damor, fizikai tulajdonságai megegyeznek a váltójával.

1 damor = 2 wim

Nem számít erős pénznek, csak Észak-Mahelen elfogadott, szinte csak az azuranok használják. Fémjét előszeretettel használják eszközök készítéséhez is, így sokszor pl egy fegyver árát az határozza meg, mennyi damort kell beolvasztani hozzá. A fém előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy a mostoha körülmények között sem roncsolódik, így ideális jégbestiák és -szörnyek ellen is.

florin: ezüsttartalmú tallérok, gyermektenyérnyi méretben verve. A frissen vert darabok fehér fénnyel ragyognak, az idő teltével szürkülni majd feketedni kezdenek, ezért időnként tisztítást igényelnek. A régi érmék egészen feketék. 

Váltója nincs, az erdei és már primitív népek akik a dzsungelben élnek pénz híján cserekereskedelmet folytatnak. 

rialdi: mágiával átitatott papírszerű pénz, mely minden nedvességnek ellenáll. Színe tengerkék vagy fehér, két értékben van forgalomban, 100-as és 10-es bankóban. A bankókon Rivenna címere látható, és változatos vízi bestiák.

dim: a rialdi váltója, algazöld színű érmék, melyek dörzsölés hatására sem vesztik el fényüket. 1-es és 5-ös veretben van forgalomban. Érdekesség, hogy százévente egyszer készítenek száz darab 1000 feliratos érmét, melyen Jana istennő képe látható. Ezek az érmék szent tárgynak számítanak, és az istennő lebegő szentélyeinek ajánlják fel őket.

arian: a terani kisebb váltója, egyben Janera-szerte elterjedt fizetőeszköz, amely mindig az aktuális uralkodót ábrázolja egyik oldalán, másikon pedig Janera kontinensét. 

A felszíni pénzek közül mindet elfogadják, de saját valutájukat mindig változó érték alapján váltják, értékük nem stabil. A felszínen nem szívesen használják, mivel nincs állandó értékük. 

ruumon: tartományonként változó tartalmú, kocka alakra formázott fizetőeszköz. Alapja arannyal ötvözött réz. 

 

Duatban rúnákat vésnek a kockába, amiket rézzel töltenek fel.

 

Elysiumban kristály berakás határozza meg a ruumon értékét. Sorrendben hegyikristály, nemesopál, és vörös gránát.

 

Dol’waraban a kockák éleire acélveretet készítenek.

 

Zahalinban nem módosítanak a ruumon kockákon.

 

Váltója nincs.