Piringó

Származás:

Hétköznapi

Leírás:

Terian szinte minden kontinensén és tartományában előfordulnak az erdőségek buja, ritkán bolygatott mélyén a piringó sárkányok. A tündérsárkányok családjába tartozó faj kontinensenként és tartományonként más elnevezésekkel és jellemzőkkel bír. Közös tulajdonságuk, hogy elsősorban rovarevők, és csak kiegészítésképp fogyasztanak nektárt.

Janera és Aetryas: tüskés piringó. A kicsiny bestia tenyérnyi méretű, szárnyainak lemezei egymástól elválnak, hasonlóan az aetryasi aranyszárnyúhoz. Bőrének színe leginkább zöld, barnás rajzolattal díszített.

Rivenna: borpiringó. Testfelépítése nagyon hasonlít janerai rokonára, a bőre viszont élénkvörös színű. Kedvenc csemegéjét muslicák és legyek jelentik, és nem veti meg víz helyett a boroshordók tartalmát. A legmerészebb piringó faj, mi akár a denevérek, még a terránok padlására is befészkeli magát. 

 

 

Skulnera: homoki piringó. Formára szintén megegyezik janerai rokonával, rejtőszíne viszont a homokdűnék selymes aranysárgáját idézi. Erdőségek híján ha veszélyt érez, mélyen a homokba ássa magát, ameddig újra el nem csendesedik a tájék. A skulnerai gyér rovarpopuláció miatt növények nedveit és csontport fogyaszt. 

Mahel: gyapjas piringó. Észak és dél piringói megegyező küllemmel bírnak, tekintve, hogy egy faj vándorló egyedeiről van szó. Az északi tél karma elől délre vándorló faj tagjai a fülledt dél-maheli nyár elől északra térnek vissza. Szarvaik nagy, kerek lemezekké módósultak, hosszú nyakukat pedig képesek felfújni. Ettől egyrészt nagyobbnak tűnnek, másrészt lelassítja a zuhanásukat, ha gyenge szárnyaik elfáradtak.

Duat: kövér piringó. A mocsarak és vizenyős területek kedvelője. Szárnyai satnyák, repülésre alkalmatlanok. Testalkatuk a mászó életmódhoz alkalmazkodva sokkal erőteljesebb felszíni társainál, minek hála fürgén közlekedik.

Elysium: gőte piringó. Kétéltű tündérsárkány, mely nem rendelkezik szárnyakkal. Fején kristályfényű nyúlványok ülnek, táplálékát kristályból növő növények nedvei alkotják.