Szent iratok:

Minden feljegyzést, mely a Rémuralomról szól, szentnek tekintenek.

Hitvallás:

Vannak olyan terránok, akik szerint a jövőt a Rémuralom jelenti. Időszakos felbukkanásukat annak tulajdonítják, hogy felkészítik a világot végső eljövetelükre, illetve felmérik, megérett e már Terian arra, hogy átvegyék fölötte a hatalmat. Minden alkalom amikor felbukkannak, nyomot hagy a szobrok formájában, mely emlékezteti a terránokat arra, hogy Terra nem teljhatalmú istennő, és az őt körülvevő, imákból született istenek sem alkalmasak arra, hogy uralkodóikként fölöttük álljanak. A Rémuralom alakjaira mint abszolút hatalmat képviselő entitásokra tekintenek, akiknek áldása a hús testtől megszabadító erő. A szobrok formájában megőrzik a fiatalságot, és az adott pillanat minden érzését. Csak a kiválasztottak válnak szobrokká, és akkor szabadítják fel a varázs alól őket, ha átvették Terian fölött a hatalmat. Akkor minden lepel lehull, az álarcok összetörnek, és minden értelmes lélek rádöbben arra, hogy micsoda elnyomás alatt éltek addig, milyen birka mód vezették őket.

Kultusz és gyakorlatok:

Szokásuk begyűjteni a Rémuralom átka alá vont szobrokat, mint a leendő világ örököseit. Rejtett módon szervezkednek, próbálnak más terránokat megtéríteni különféle jól hangzó érvekkel és tudományosnak látszó bizonyítékokkal. Legfőbb kutatási területük a portálépítés. A vezetőik szentül hiszik, hogy a Rémuralom felé akkor tudnak bizonyítani, ha képesek lesznek eljutni hozzájuk. A portálnyitás módszerének kutatása mellett számos sötét praktikát és fekete mágiát gyakorolnak, szerintük ugyanis ez a Rémuralom elérésének módja. Előszeretettel kísérleteznek azzal, miként tudnak ők is szoborrá változtatni terránokat.

Felépítés és hierarchia:

Egy egyházfő kezében futnak össze a szálak, kiléte mindig titok. Mágia, és küldöncök útján kommunikál a rémpapokkal, vagy másnéven raronokkal. A raronok munkálkodnak a szertartásokon, és folytatják kísérleteiket, kutatásaikat, ők végzik a feljegyzéseket. Alattuk az urkinek állnak, akik a terránokkal elvegyülve szerzik az egyház új tagjait, vagy épp a kísérleti alanyokat. Minden urkin testébe egy rúnát vésnek, amely biztosítja hogy ha elfogják, ne tudjon egy szót se szólni tevékenységeikről. Ha a rúnát megpróbálják eltávolítani, vagy feloldani, az urkin meghal.