Származás:

Skulnera

Leírás:

Kistestű ragadozó faj, mely leginkább alkonyatkor és hajnalban aktív. A nagyobb egyedek is mindössze harminc centis magassággal büszkélkedhetnek. Testüket egyaránt fedi bunda és pikkely, a kritikus területeket páncél védi és tompa végű, de erős tüskék armadája. Mancsain vissza nem húzható karmok ülnek, melyek a sziklás területen is segítik a biztos kapaszkodást. Talppárnái szélesek és bolyhosak, így a puha homokon is gyorsan fut. Nagy szemeivel messzire lát, még szürkületben sem csalja meg érzékszerve. Bajuszszálai nincsenek, melyette a dús fülszőrzet segíti az egyensúlyozásban, és a legapróbb neszeket is mélyen a hallójáratba vezeti. Fő táplálékát az azúr skorpió jelenti, de nem veti meg a Sa’-erdő kaktuszait sem. Félénk, de kíváncsi természetű, így gyakran látni a városok körül is, ahogy épp valami csenni való élelmet keres.