Teriannak rengeteg legendája regél a szerelem halálos, démoni arcáról. A Vágyak szigete Rivenna jelenlegi kalózkirályának dédapja ideje alatt került ki uralmuk alól. Erőtlen – mert így hívták a harmadik kalózkirályt – megannyi udvari varázslója és boszorkánya közül a legerősebb – aki magát Vágynak hívatta – mikor harmadszorra mentette meg királya életét, ajándékba egy egész szigetet kapott, mint uradalmat, melynek még aznap felügyelőjévé, bárónőjévé koronázták!

Akkoriban baljós idők jártak. Úgy tartották, hogy épeszű lény nem kezd varázshasználókkal. Erőtlen viszont sose számította magát közéjük. A hirtelen kapott rang hamar Vágy fejébe szállt és eltökélte, hogy meghódítja királyát. Igézetet bocsátott a szigetre, melynek hatására mindenkiben, ki a szigetre lép, olthatatlan szerelem és szenvedély lángja lobban fel. Elrontotta az igét? Talán a főzetet? Lehet, hogy egy tündér kotnyeleskedett bele, vagy talán egy ártó szándékú sötét jelenés? Nem tudni. A bárónő lakomára invitálta királyát, ki magával hozta két legjobb lovagját is. Az est végére Vágy mind a két lovagnak kitárta bájait, még talán élvezte is a paráznaság könnyed bűneit. Az est főfogásaként a királyt ragadta magával a bujaság ellenállhatatlanul lüktető, hullámzó ereje. A nőre vetve magát, megpróbálta azt magáévá tenni. A két lovag azonban, elvesztve minden józan eszét, látván, hogy a nő nem ellenkezik, királyukkal együtt a boszorkányt is leszúrták és feldarabolták, majd pengéjüket egymás ellen fordították.

Minthogy nem volt, aki a bűvkötést megtörje a sziget felett, így az Rivenna lakói számára tabuvá vált. Ám mindmáig rengeteg szerelmes szökik oda, kik életük árán tapasztalják meg, milyen valódi is az azóta átokká hatalmasodott kötés!

Vágy, ki minden gyönyört magának akart, olyan igét hagyott hátra, melynek hatására a szigetre lépő lényekben addig hatalmasodik a sóvárgás, míg az ellenük és társaik ellen nem fordul. Minden kioltott élet csak növeli a varázs erejét. Megannyi véres mészárlásról lehet hallani a sziget közelében élőktől. De ha csak a szerelem lenne… Az idők előrehaladtával egyre többen gondolják úgy, hogy Vágy a maga idejében hihetetlen mennyiségű kincset halmozott fel uradalma labirintus-szerű belső termeiben. Bizonyítékot azonban senki sem mutatott fel eddig.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments